vrijdag 28 juni 2019

Brede weersverzekering

Financiële tegemoetkoming in premiekosten van brede weersverzekeringen voor agrarisch ondernemers. De calamiteitenverzekering voor natuurrampen De verwachting is dat natuurgeweld door bijvoorbeeld de opwarming van de aarde de komende jaren steeds extremer zal worden. Met de Brede Weersverzekering voor agrarische bedrijven verzekert u financieel verlies door schade aan uw gewassen door extreme en ongunstige weersomstandigheden.


Ondanks toenemend extreem weer blijft de groep deelnemers aan de brede weersverzekering klein. De weldaden van de verzekering komen samen met het onheil aan het licht.

Binnen de verzekeringsbranche word de brede Weersverzekering aangeboden door een beperkt aantal maatschappijen. De regering heeft bepaald dat de. De belangstelling voor de brede weersverzekering groeit.


Maar omdat de risico’s per regio verschillen, is de verzekering niet voor iedereen interessant. Weersomstandigheden hebben een grote invloed op de bedrijfscontinuïteit van uw agrarische onderneming. Het weer kunt u niet beïnvloeden maar u kunt zich wel goed.


Een brede weersverzekering is aantrekkelijker dan u denkt.

Marien Boersma, directeur van de Onderlinge Hagelverzekering Maatschappij (AgriVer), is niet erg positief over de ontwikkeling die de Brede Weersverzekering doormaakt. AgriVer komt met een nieuwe variant van de brede weersverzekering. Boven de drempel van procent schade is een uitkering mogelijk van procent van de schade. Met dat gematigde klimaat is het prima boeren in ons lage landje. In samenwerking met agrarische commissie van de Plattelands Jongeren organiseren we een ledenavond met als thema: Brede Weersverzekering Wij nodigen u en uw.


De Nederlandse regering moet de brede weersverzekering snel afschaffen en deze vervangen door een vergoeding per natuurramp. Daarvoor pleit EU parlementslid Annie. Het amendement van Tweede Kamerlid Jaco Geurts voor een vrijstelling van de assurantiebelasting op de brede weersverzekering is verworpen.


LTO Nederland betreurt het. Minister Schouten rekent erop dat het aantal deelnemers aan de Brede Weersverzekering nog fors zal groeien. Het aantal deelnemers is nog gering”, schreef ze. Voorwaarden Brede Weersverzekering Open Teelten Niet verzekerd 27.


Bij welk gedrag van verzekerde is de schade niet verzekerd? Dit document is een bijlage bij. Voor de subsidieregeling Tegemoetkoming premie brede weersverzekering moet u een brede weersverzekering afsluiten bij een van de volgende goedgekeurde verzekeraars:.

Alle partijen in het Vlaams parlement. Landbouwminister Schouten verkleint het eigen risico van de Brede Weersverzekering. Dat moet het voor kwekers aantrekkelijker maken om zich te verzekeren tegen schade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.