maandag 8 oktober 2018

Folie onder betonvloer

Folie bestel je in onze webshop. Ik heb eigenlijk even een snel antwoord nodig. Ik ga een betonvloer op zand storten met de volgende opbouw: eerst folie dan isolatie en dan de betonvloer met wapening. Of kan dat elk soort plastic zijn, zoals bijv.


Ze komen bij ons binnen twee weken beton storten.

Nu gaan we zelf de folie en netten plaatsen. Licht elastische bouwfolie, ideaal te gebruiken onder de betonvloer. Uiteraard is deze folie ook te gebruiken voor vele andere toepassingen. Beste Marcel, denk er wel aan dat je bij -isolatie onder de betonvloer - 2x folie gebruikt, onderste zodat de drukvaste isolatie droog op het verdichte zandbed ligt. De uiteindelijke afwerkingslaag in beton komt gewapend op de isolatie na het leggen van een PE- folie.


Welke voordelen haal je uit vloerisolatie onder een betonvloer. Onder een betonvloer op volle grond verstaan we een vloer die niet boven een kruipruimte is gelegen, of waaronder zich in geen enkel opzicht. Veel woningen hebben betonvloeren.

Deze kunnen koud aanvoelen. Zeker wanneer zich onder de betonvloer een kruipruimte bevindt, kan kou en vocht uit de kruipruimte. Betonvloer isolatie is uitermate geschikt voor toepassing onder een cementdekvloer in combinatie met vloerverwarming. In diverse merken verkrijgbaar!


Bekijk hier onze scherpe prijzen! En waar moet de PE- folie allemaal tussen:. Wij zijn bezig met de renovatie van onze hoeve.


Onlangs hebben we de vloer uitgegraven en beton laten gieten, hieronder werd er folie gelegd. In plaats daarvan moet je dan de PE- folie hoger vastzetten aan de wand van de kruipruimte, en onder de PE- folie luchtkussenfolie plaatsen dat kan drijven. Extra nodig bij vochtigheid onder de vloer. Als je te maken hebt met een vochtige ruimte onder de vloer – dat kan vooral voorkomen bij vloeren op de begane grond.


Je kan dus kiezen om er wel of niet vloerisolatie onder èn boven de betonvloer aan te. Een folie onder het piepschuim is minder belangrijk dan de folie op. Handig stappenplan om een betonvloer te storten. Leg er nu folie overheen, zodat het water van je betonvloer niet zal wegzakken in het vulzand.


Ondervloeren en folie ’s kopen bij HORNBACH. Als je een vloer gaat leggen moet je vooraf bedenken of er ook een ondervloer onder moet.

Als dat wel het geval is dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.