woensdag 30 mei 2018

Houten tussenwand

Wil je een tussenwand plaatsen? Maak je lichtgewicht scheidingswand met een metalen frame van metal studs en gipsplaten. In deze klusvideo is gekozen voor houten profielen, maar in principe geldt voor beide materialen vrijwel dezelfde werkwijze. Wilt u zelf een tussenwand of een scheidingswand maken?


De meeste scheidingswanden bestaan uit een houten frame en wandbekleding. Een scheidingswand door een gipsplaat wand te maken met een houten frame.

Stap voor stap zelf maken van een gipsplaten wand. Scheidingswand maken kunt u zelf. Door het plaatsen van een scheidingswand of tussenwand kan de slaapkamer of badkamer meer bruikbaar gemaakt worden. Scherpe prijzen voor wanden plaatsen.


Bij een houten tussenwand aanbrengen zoals op de zolder is de afwerking nog al beperkt. Als de houten platen bevestigd worden aan het houten frame. Let wel op de combinatie plaatdikte en profielbreedte.


Van gestoffeerde milieuvriendelijke wanden, tot houten en glazen modellen die zeer geschikt zijn voor plekken waar de hygiëne goed op orde moet zijn,. Bij het inrichten van de zolder zou ik een tussenwand willen plaatsen van 5m hoogte.

Zijn balken 44x44mm hiervoor voldoende stevig? Zoekt u mooie scheidingswanden met net wat meer flair? Shop een houten scheidingswand! Heb je een nieuwe kamer in je huis nodig? Met een tussenwand is je nieuwe ruimte snel bruikbaar.


Om een tussenwand te maken gebruik je ofwel houten balken. Isoleer uw tussenwand zelf met Isover voor maximaal warmte- en geluidscomfort. Bij houten regelwerk worden gipskartonplaten tegen houten regels geplaatst. De tussenruimte wordt opgevuld met isolatie. Je leert het met het stappenplan van KARWEI.


Een massief houten wand volgens uw ontwerp? C2C lineair en grill houten wanden voor projecten, met LEED en BREEAM bijdrage. Een houten wand maken doe je eenvoudig zelf met steigerplanken of pallethout.


In dit artikel leer in hoe je zelf een houten wand kan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.