donderdag 14 maart 2019

Makkumer tegels

Al meer dan 3jaar worden door ons Makkumer tegels gemaakt, ook wel ‘witjes’ genoemd. Wij zijn het enig overgebleven bedrijf dat hiervoor nog. Antieke makkumer tegels in blauw wit en polychroom.


Code antiek genuanceerd Tegels Afmetingen. Koop of Verkoop makkumer op Marktplaats.

Uitgebreid assortiment tegeltableaus, met de hand beschilderde tegels en Hollandse witjes van Tichelaar Makkum vindt u bij Atelier KK Naarsen-Vesting. Info over makkumer tegels. Resultaten van zoekmachines! Makkumer aardewerk tegel met spreuk :Hollandsche Pan in huis gehaald succes wordt we.


Gedurende de achttiende en negentiende eeuw werden in de gleibakkerij voornamelijk tegels en schotels voor. U ontvangt het proefpakket bij u thuis, zo kunt u op ieder gewenst moment de tegels bekijken en beslissen welke kleuren het beste in uw interieur passen. Bekijk het bord Makkumer Aardewerk van Joho Freubel op Pinterest.


Meer ideeën over Witte tegels , Geschilderde tegels en Keramische kunst.

Directeur Tichelaar zegt dat de markt voor aardewerk en het decoreren van tegels haast niets meer. M ijn naam is Hinke de Vries. Maar de meeste mensen kennen mij als Hinke met de kwast.


Naast mijn grote hobby zeilen, beschilder ik handmatig. De tegel , die tot in de 19de eeuw zeer populair bleef en ook in massa’s werd geëxporteer kan met allerlei vaderlandse motieven beschilderd zijn:. En dat is niet voor niets. Het familiebedrijf Koninklijke Tichelaar is een van de oudste bedrijven van Nederland.


The proven durable properties of ceramic and its timeless beauty adds cultural value to Tichelaar’s products making them more relevan. Met de schepen van Naupar kunt u Makkum bezoeken. Op deze pagina kunt u de attracties en bezienswaardigheden vinden die er in Makkum zijn.


Monumentenzorgers doen vaker beroep op Makkumer. Het Makkumer bedrijf raakt namelijk hoe langer hoe meer. Collectieve Arbeidsovereenkomst voor Tichelaars Koninklijke Makkumer Aardewerk- en Tegelfabriek B. Een handbeschilderde tegel met een oer-Hollands tafereel doet al gauw dertig euro, een klassiek Makkumer bord wisselt voor vijfhonderd euro van eigenaar. Ik verkoop gunstig geprijsde Friese witjes die handmatig gemaakt en beschilderd worden in een ambachtelijke tegelfabriek.


Dit geeft ze een extra fraaie en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.